Geen producten (0)

Waarom wasbare luiers?
Wasbare luiers zijn goed voor uw kindje, uw portemonnee en het milieu.


Uw kindje
Wasbare luiers zijn van zachte/natuurlijke materialen gemaakt wat fijn is voor uw baby’s huidje. Wasbare luiers zijn ademend, hierdoor is de temperatuur in wasbaar gemiddel 1,5 graad lager dan in wegwerp.
Doordat uw kindje beter aanvoelt wanneer hij/zij geplast heeft, zijn ze vaak eerder zindelijk. En uw kindje is natuurlijk super hip in de prachtige printjes van de wasbare luiers.

Uw portemonnee
Wasbare luiers zijn goedkoper dan wegwerp luiers. Denkt u hierbij niet alleen aan aanschaf, maar ook aan de kosten voor het legen van uw container (in sommige gemeentes). En wasbare luiers zijn voor meerdere kindjes te gebruiken. Ook als uw waskosten meerekent bent u doorgaans goedkoper uit met wasbaar.

Een kleine rekensom:
Wegwerpluiers (eigen merk) kosten € 0,15 per stuk, waarschijnlijk gebruikt u ongeveer 2,5 jaar gemiddeld 6 luiers per dag.
(€ 0,15x6 = € 0,90 per dag,  365x2,5=912,50 dagen in de luiers, 912.50x0,90= € 821,25) Dan hebben we dus alleen de luiers gerekend en niet wat het eventueel afvoeren u kost. En na die 2,5 jaar gebruikt u wellicht s’nachts nog een luier.
Uiteraard zijn dit gemiddelden, en kan het voor u meer of minder zijn.
Voor een pakket wasbare luiers betaald u gemiddeld € 450,00. Dit is afhankelijk van welk merk en de hoeveelheid die u aanschaft.
Voor 1 kindje kunt u redelijkerwijs met 20 luiers toe.  
Als we dan de kosten voor het afvoeren van afval wegstrepen tegen het wassen betekent dit dat u voor 1 kindje maar liefst bijna € 400,00 kan besparen. Gebruikt u de luiers voor meerdere kindjes wordt uw besparing uiteraard groter.
Dat is toch de moeite van het proberen waard.

Het milieu
In Nederland wordt ruim 150 000 ton afval aan wegwerpluiers verwerkt, ongeveer 1000 kg per kind. Dit kost geld, wat uiteindelijk door ons als belastingbetaler betaald moet worden. Bovendien duurt het een paar honderd jaar voordat een wegwerp luier volledig verdwenen is uit ons milieu.
Als u de wasbare luiers op maximaal 60°C wast en aan de lijn droogt, dan is de CO2 uitstoot 2,3x lager dan die van wegwerp luiers. Gebruikt u de wasdroger, dan nog is het 1,4x lager.
Een gezonder milieu is ook voor de toekomst van uw kindje erg belangrijk.