Geen producten (0)

De verschillende soorten wasbare luiers.

Twee-delig systeem/Luiers die een overbroekje nodig hebben
Het twee-delige systeem bestaat uit een absorberend deel, en een los waterdicht en ademend overbroekje er overheen. Het absorberende deel kan uit verschillende materialen bestaan (bamboe, hennep, katoen).
De meest simpele vorm van twee delig is een hydrofiel vouwen, en vastmaken met een snappi. Met daarover heen een overbroekje.
Daarnaast zijn er ook de voorgevormde luiers. Dit zijn luiers die uit absorberend materiaal zijn gemaakt en al de vorm van een luier hebben. Je sluit ze met klittenband of knoopjes.
Tweedelig met voorgevormde luiers wordt vaak gebruikt voor de nacht. Ook voor overdag uitermate geschikt voor kindjes die veel plassen.

Pocket luier
Een pocket luier is een luier met een waterdichte buiten laag en een zachte binnenlaag. Aan de achterkant zit een opening (pocket) waar u de boosters in kunt doen. Deze boosters zorgen voor het absorptie vermogen van de luier. Door meer of minder boosters te gebruiken verhoogt of verlaagt u zelf makkelijk het absorptievermogen van de luier.
Pocket luiers zijn er met klittenband (velcro) sluiting of met drukkers (snaps).

All-in-one (AIO)
Bij de all-in-one luiers zitten zowel de binnenlaag, de waterdichte buitenlaag en de inleggers aan elkaar vast genaaid. Dit zorgt voor nog meer gebruikersgemak. U kunt door het toevoegen van losse boosters het absorptie vermogen verhogen.

All-in-two (AI2)
Bij de all-in-two luiers worden de boosters in de luier geklikt. Een AI2 is een luxere versie dan de SIO
De boosters kunnen voor het wassen losgemaakt worden zodat ze beter
schoon worden en sneller drogen. De boosters bevatten vaak ook een elastiek waardoor ze mooier aansluiten. Bij veel AI2 luiers kunnen de overbroekjes vaker gebruikt worden. Tijdens de verschoning vervang je alleen de boosters. Een uitzondering hierop is de pop-in luier die wij verkopen. Hierbij gaat de luier in zijn geheel in de was. Het overbroekje bevat namelijk ook een absorberend deel.

Snap-in-one (SIO)
Een SIO luier lijkt op een een AI2. Ook bij de SIO klik je de boosters in de luier. Bij een SIO kun je het overbroekje opnieuw gebruiken. De SIO is een eenvoudigere versie van de AI2. Vaak hebben de boosters geen elastiek en is de luier in zijn geheel 'simpeler'. Hij is prima te gebruiken voor kindjes die niet heel veel plassen.

De maten
One-Size
De one-size luiers zijn voor de gehele luier periode, ze zijn aan de voorkant, door middel van druk knoopjes, groter en kleiner te maken.
Voor de meeste one size luiers geldt dat ze zijn voor een gewicht van 4 - 15kg. Een voordeel is dat de luiers budget vriendelijk zijn. Een nadeel kan zijn dat door het verkleinen van de luier hij niet altijd goed aansluit.


Sized
De sized luiers bestaan vaak uit 3 maten. De maten gaan op gewicht. Dit betekent dat u van de verschillende maten dus luiers moet aanschaffen. Een voordeel is dat ze vaak mooier aansluiten, zeker bij kleine kindjes. Een nadeel is dat het een duurdere oplossing is.